Aromatherapie voor honden en paarden consult op locatie

Aromatherapie voor honden en paarden consult op locatie 1

Aromatherapie voor dieren 
Aromatherapie voor dieren is een oude geneeswijze die gebruikt maakt van de gezonde en helende eigenschappen van essentiële oliën. Etherische oliën worden gewonnen uit bloemen, bast, stengels, bladeren of wortels.
Aromatherapie ontstond ongeveer 6000 jaar geleden in Egypte, maar ook in het oude Rome en Griekenland werden etherische oliën voor het maken van parfums en therapeutische doeleinden gebruikt.

Werking van etherische oliën
Door de slijmoplossende en ontstekingsremmende werking van bepaalde oliën kunnen ze ingezet worden bij mensen en dieren die bv. last hebben van
hoesten, astma, bronchitis en dampigheid (paarden).

Op het spierstelsel hebben oliën een verwarmende en bloedsomloop stimulerende werking. Om deze eigenschappen worden de etherische oliën ingezet bij
reumatische klachten, spierstijfheid, blessures en hoefbevangenheid of maandagziekte.

Aromatherapie voor honden en paarden consult op locatie 2

De oliën zijn zeer goed inzetbaar bij emotionele problemen zoals angst, nervositeit en stress. De etherische oliën zorgen ervoor dat het zenuwstelsel weer tot rust komt. Je kunt de oliën bv. inzetten als ondersteuning bij honden en paarden die niet in een bench of trailer willen.

Etherische oliën hebben een eetlust opwekkende werking. Tevens worden de oliën ingezet bij mensen en dieren die problemen hebben met hun spijsvertering bv. bij verstopping, diarree, buikpijn en koliek gevoeligheid.

Kosten van een behandeling op locatie zijn:
Op locatie zijn we €75,00 binnen een straal van 100 km, daarna wordt er €0,19 cent per kilometer aan reiskostenvergoeding berekend. Bij meerdere dieren op 1 locatie worden de reiskosten onderling verdeeld.
Vanaf 5 honden of paarden op één locatie komen de reiskosten te vervallen.

Volg ons ook op Facebook

*Tijdens de consult wordt er door ons geen diagnose gesteld aangezien wij geen dierenarts zijn ook gaan wij gaan er vanuit dat het dier eerst bij een veearts is geweest.