Iriscopie voor honden, katten en paarden consult op locatie

Iriscopie voor honden, katten en paarden consult op locatie 3

Iriscopie voor honden, katten, paarden en mensen
Iriscopie is een oude diagnose techniek die al in de oudheid werd gebruikt bij mensen om ziekte en lichamelijke klachten in kaart te brengen, door de hulp van iriscopie als diagnosestelling konden ze de juiste kruiden en/of andere remedies voorschrijven.

Dat iriscopie al meer dan duizenden jaren toegepast word op mensen is door archeologische onderzoeken bewezen. Er zijn aanwijzingen gevonden dat er in Egypte, India en China al veel aandacht besteed werd aan het lezen en interpreteren van de iris. In tegenstelling tot mensen is iriscopie voor dieren nog niet zo lang bekend, maar gelukkig weten al vele mensen deze mooi diagnose methode ook te vinden voor hun dieren.

Wat zie je met iriscopie consult
Iriscopie is een diagnosestelling waarbij je informatie krijgt over de lichamelijke en geestelijke balans van het dier door middel van het lezen van de irissen. Elke storing, blessure of zwakte in het lichaam wordt zichtbaar gemaakt via de ogen d.m.v. een veranderde irisstructuur of pigmentatie.

Het orgaan die een storing heeft geeft signalen door via het zenuwstelsel aan het oogzenuw naar de iris, hierdoor ontstaat er een verandering in kleur of vezel structuur in het oog. De verschillende kleuren en patronen geven informatie over de algehele gezondheidstoestand van je hond, kat of paard.

Met een irisdiagnose kun je vaststellen:
* Hoe functioneren de organen.
* Hoe verloopt het spijsverteringsproces, word er bv. te veel of te weinig maagzuur geproduceerd.
* Worden de voedingsstoffen goed opgenomen in het lichaam.
* Functioneren de luchtwegen goed.
* Hoe is de huidconditie.
* Hoe werken de ontgiftingsorganen.
* Zijn er blessures in de benen, rug, enz.
* Zijn er wervelblokkades aanwezig.
* Enz.

Je kunt iriscopie om verschillende redenen toepassen:
* Uit nieuwsgierigheid willen weten hoe het staat met de algemene gezondheid van je dier.
* Aanhoudende klachten zonder duidelijke oorzaak.
* Bij vage of chronische klachten.
* Spijsverteringsklachten (gasvorming, koliek).
* Stress.
* Niet kunnen ontspannen tijdens het rijden.

Kosten van een behandeling op locatie zijn:
Een iriscopie consult duurt 1,5 tot 02.00 uur en kost op locatie €95,00 binnen een straal van 100 km, daarna wordt er €0,19 cent per kilometer aan reiskostenvergoeding berekend. Bij meerdere dieren op 1 locatie worden de reiskosten onderling verdeeld.
Vanaf 5 honden, katten of paarden op één locatie komen de reiskosten te vervallen.

* Tijdens de consult wordt er door ons een irisdiagnose gesteld, wij gaan er vanuit dat het dier eerst bij een veearts is geweest.