Iriscopie voor honden, katten en paarden consult

Iriscopie voor honden, katten en paarden consult 1

Iriscopie consult voor honden, katten en paarden

Iriscopie consult kan ingezet worden bij honden, katten en paarden, iriscopie is een oude diagnose techniek die al in de oudheid werd gebruikt bij mensen om ziekte en lichamelijke klachten in kaart te brengen, door de hulp van iriscopie als diagnosestelling konden ze de juiste kruiden en/of andere remedies voorschrijven.

Dat iriscopie al meer dan duizenden jaren toegepast word op mensen is door archeologische onderzoeken bewezen. Er zijn aanwijzingen gevonden dat er in Egypte, India en China al veel aandacht besteed werd aan het lezen en interpreteren van de iris.

Wat is iriscopie
Iriscopie is een diagnosestelling waarbij je informatie krijgt over de lichamelijke en geestelijke balans van het dier door middel van het lezen van de irissen. Elke storing, blessure of zwakte in het lichaam wordt zichtbaar gemaakt via de ogen.
Het orgaan die een storing heeft geeft signalen door via het zenuwstelsel aan het oogzenuw naar de iris, hierdoor ontstaat er een verandering in kleur of vezel structuur in het oog. De verschillende kleuren en patronen geven informatie over de algehele gezondheidstoestand van je hond, kat of paard.

Met een irisdiagnose kun je vaststellen:
* Hoe functioneren de organen.
* Hoe verloopt het spijsverteringsproces.
* Hoe werken de ontgiftingsorganen.
* Worden de voedingsstoffen goed opgenomen in het lichaam.
* Zijn er blessures in de benen, rug, enz.

Je kunt iriscopie om verschillende redenen toepassen:
* Uit nieuwsgierigheid willen weten hoe het staat met de algemene gezondheid van je dier.
* Aanhoudende klachten zonder duidelijke oorzaak.
* Bij vage of chronische klachten.
* Spijsverteringsklachten (koliek).
* Stress.
* Niet kunnen ontspannen tijdens het rijden.

Behandeling
De behandeling van dieren vind plaats bij de eigenaar thuis of via de mail.

Kosten van een behandeling op locatie zijn:
Op locatie zijn we €95,00 binnen een straal van 100 km, daarna wordt er €0,19 cent per kilometer aan reiskostenvergoeding berekend. Bij meerdere dieren op 1 locatie worden de reiskosten onderling verdeeld.
Vanaf 5 honden, katten of paarden op één locatie komen de reiskosten te vervallen.

Consult via de mail:
Voor een een consult via de mail vragen we €65,00 exclusief producten.  Je vult een intake formulier in en mailt een paar duidelijke irisfoto’s naar ons toe. Aan de hand van deze gegevens geven wij een irisdiagnose, de complete analyse/bevindingen stuur ik je per mail toe.
De foto’s moeten mooi helder zijn zonder weerspiegelingen, zitten er wel weerspiegelingen in dan kunnen wij geen nauwkeurige irisdiagnose geven. Je kunt de foto’s maken met een digitale camera of met een spiegelreflexcamera met een macro lens. Met beide camera’s sta je dichtbij het dier.

Zelf irisfoto’s maken bij je paard
Je krijgt duidelijke foto’s door je pony of paard in de schaduw te zetten of op stal, let er op dat je geen weerspiegeling hebt. Met een penlight of led licht schijn je schuin in het paardenoog. Schijn niet recht in het paardenoog. Je kunt hiervoor een smartphone, digitale camera of spiegelreflexcamera met macro lens gebruiken.

Foto’s maken bij honden en katten
Neem een plek waar geen zonlicht is, met een penlight of led licht schijn je schuin in het oog.
De kunst is om het lampje niet te dicht bij het oog te houden want dan knijpen ze hun ogen dicht, maar het lampje ook niet te veraf houden want dan heb je een te donker oog. Je kunt hiervoor een smartphone, digitale camera of spiegelreflexcamera met macro lens gebruiken.

Voor de consult prijs van een behandeling klik dan op deze link.

Volg ons ook op Facebook

*Tijdens de consult wordt er door ons een irisdiagnose gesteld, wij gaan er vanuit dat het dier eerst bij een dierenarts is geweest.